ДОБРОДОШЛИ  У СПОМЕН ПАРК БУБАЊ
7.05.2011

Под мотом, „Ја сам 7.маја на Бубњу а ти?“, на простору спомен парка „Бубањ“, у суботу 7.маја, одржаће се пролећна акција уређења и чишћења овог спомен комплекса. Добродошли! Активност се остварује у оквиру програма националне кампање „Очистимо Србију“ и светске еколошке кампање „Clean up the World - Очистимо свет 2011“,  под покровитељством Градске општине Палилула и подршку Министарства животне средине и просторног планирања.

Окупљање волонтера је од 09:00 сати на платоу код спомен обележја. У активностима уређења, поред чланова невладиних организација и заинтересованих грађана,  учествоваће и сви запослени општинске Управе Палилуле, одборници, чланови Савета грађана.

Циљ акције је уклањање сметлишта и депонија и уређење зелених површина Спомен парка Бубањ.

„Зашто Спомен парк Бубањ?

- Зато што је друго по величини стратиште из Другог светског рата под заштитом државе.

- Зато што је најближе излетиште Нишлија.

- Зато што волимо свој град и желимо да уживамо у чистој средини.“

 „Очекујемо да овом акцијом подстакнемо надлежне да коначно уврсте парк „Бубањ“ у програм редовног одржавања. Овај простор заслужује већу бригу друштвене заједнице-нагласио је председник општине проф. др Игор Новаковић.
Општина Палилила је у поступку добијања гранта из програма суседске сарадње, који финансира Европска унија а којим би и практично био реализован пројекат детаљног уређења спомен парка.

 „Зато, ако и ти волиш свој град, пробуди се, активирај се, придружи нам се! Чекамо те 7.маја на Бубњу!“
Окупљање волонтера је од 09:00 сати на платоу код спомен обележја. У активностима уређења учествоваће и сви запослени општинске Управе Палилуле, одборници, чланови Савета грађана.
Информације-контакт БОБАН МИКИЋ, члан општинског већа, координатор активности на Бубњу: boban.mikic@palilula.eu, ekopolisnetwork@gmail.com, 018/290-600, ГСМ: 069/648-254.